به روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ نزدیک میشویم. سالی که برای کشور آلمان، همیشه ویژه باقی خواهد ماند. آنها موفق شدند پس از ۲۴ سال، دوباره جامجهانی را فتح کنند. اتفاقی که شاید هیچکس در دنیا از آن تعجب نکرد. از سال ۲۰۰۶ و نمایشهای درخشان جوانان خوش استیل آلمانی، قهرمانی آنها در یک تورنمنت مهم قابل پیشبینی به نظر میرسید.
اتفاقی که همه میدانستند دیر یا زود خواهد افتاد. سوال اصلی اما این است که آلمان چگونه توانسته در سالهای اخیر این همه استعداد را به فوتبال جهان معرفی کند؟ تا جایی که عدم حضور ستارههایی مانند مارکو رویس و ایلکای گوندوگان در جامجهانی، ذرهای احساس نشد.
خوشبختانه میتوانید جواب این سئوال را از خود آلمانیها دریافت کنید. "یورگ دنیل"، رئیس پروژه پرورش استعدادیابی فدراسیون فوتبال آلمان است. او از سال ۲۰۰۲ و از همان ابتدای آغاز این پروژه بزرگ، هدایت آن را بر عهده داشت.
یورگ سال ۲۰۱۰، در سمیناری در شهر ورشوی لهستان در یک فایل ۴۹ صفحهای اصول پروژه پرورش استعداد فدراسیون کشورش را ارائه کرد. این فایل مراحل چهارگانه استعدادپروری ژرمنها، از پرورش ابتدایی در سنین پایین تا فوتبال حرفهای را پوشش میدهد. در این فایل مشاهده خواهید کرد که چگونه ژرمنها با اجرای یک سری اصول ساده، برنامهریزی کامل و هماهنگ کردن فعالیت فدراسیون فوتبال، باشگاهها، اتحادیهها و مدارس توانستهاند در طی سالیان اخیر استعدادهای بسیاری را با کیفیت بالا، به بالاترین سطح فوتبال حرفهای و مدرن برسانند.
این مدل مثل یک کلاس آموزشی برای تمام کشورهایی است که در این عرصه مشکل دارند و در فوتبالشان دچار بحران ظهوراستعدادها هستند. کشورهایی سراسر استعداد اما فاقد چرخه تولید استاندارد مثل همینجا؛ ایران خودمان.